Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΙΑΝ ΑΒ

ΤΡΙΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

FUGA PERPETUA DUO

Οι Fuga Perpetua duo (Ρένια Χρυσουλάκη: πιάνο, Στέλιος Βαρβέρης: ούτι) σε μια μουσική περιπλάνηση από τα κονσέρτα του Mozart, ως τα μουσικά ταξίδια του Anouar Brahem, με όχημα τις χορδές και τα πλήκτρα, στην Αυλαία στις 18/01/2011.

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Πέτρος Ζαράνης

Ανδρέας Σίκκης

Ο Πέτρος Ζαράνης και ο Ανδρέας Σίκκης με ένα Ανοιχτό Σχήμα μουσικών,

παρουσιάζουν συνθέσεις και διασκευές του Πέτρου Ζαράνη που παντρεύουν την κλασική και τζαζ κιθάρα με το νεϋ, το ούτι, το yayli tanbur, το βιολί, τις φλογέρες, το φαγκότο, τα ινδικά τάμπλας κ.ά. κρουστά

Στο ανοιχτό σχήμα συμμετέχουν:
Πέτρος Ζαράνης: Κιθάρες Ούτι, Γυαλί Τανμπούρ, Νεϋ, Τραγούδι

Ανδρέας Σίκκης: Νεϋ, Φλογέρες, Ινδικά Τάμπλας, Μπεντίρ, Τραγούδι

Κώστας Ασημάκης: Βιολί

Μάριος Καπηλίδης: Φαγκότο, Κρουστά

Νεκτάριος Σταματέλος: Νεϋ

Τρύφωνας Τσάτσαρος: Τραγούδι

Γιώργος Ρούσος: Τραγούδι

Ανδρέας Αλεβιζόπουλος: Τραγούδι, Κιθάρα

Μαρία Κοτσίρη: Τραγούδι

Μαρίνα Μανδαλά: Τραγούδι
Σίμος Κουφάκης: Κρουστά

Δημήτρης Ματός: Ούτι

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

GAUDI

Μετά τον Rous, τον Λόλεκ και πολλούς άλλους νέους και αξιόλογους τραγουδοποιούς που ξεπήδησαν από τη διαδικτυακή γυάλα του Jumping Fish, σειρά έχει ο εξίσου ταλαντούχος Gaudi, κατά κόσμον Γιώργος Γουδής. Το “Come Αgain” ήταν το τραγούδι του μήνα για το Νοέμβριο και ο 24χρονος μουσικός έχει ήδη ένα ολόκληρο CD με κομμάτια που φλερτάρουν με τα σκοτάδια του Tom Waits, την ψυχεδελική σκηνή των 70’s, τη θεατρικότητα των Τiger Lillies αλλά και την ανάλαφρη γοητεία του σουίνγκ. Με αξιοθαύμαστες σπουδές στο πιάνο, ο Γιώργος Γουδής παίζει επίσης ακορντεόν, κιθάρα και ντύνει με τη φωνή του τα τραγούδια που γράφει... (πηγή: www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=67&artId=321850&dt=07/11/2010)

Gaudi: Τραγούδι, Κιθάρα, Πιάνο, Ακορντεόν, Σύνθεση, Ενορχήστρωση

Μπάμπης Καρασαββίδης: Βιολί

Ελίζα Τσατσάκη: Άλτο Σαξόφωνο

Μαριέτα Τσακμακλή: Βαρύτονο Σαξόφωνο

Χρήστος Δρούλιας: Μπάσο

Δημήτρης Γιαννούχος: Τύμπανα

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 12 € (με κρασί / μπίρα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Party με τον dj Adamo

Το βράδυ της Παρασκευής 21ης Ιανουαρίου οι φίλοι της Αυλαίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το ποτό τους στον αγαπημένο ατμοσφαιρικό χώρο της Αυλαίας με συνοδεία τις εξαιρετικές μουσικές επιλογές του Κώστα Αδαμόπουλου (dj Adamo). Ένα βράδυ με χαλαρή διάθεση -χωρίς live- κατά το οποίο θα παρελάσουν όλα τα αγαπημένα συγκροτήματα της Αυλαίας και θα τιμηθούν τα αγαπημένα της μουσικά είδη (rock, jazz, soul, world, latin, ελληνική παραδοσιακή και έντεχνη) μέσα από ευφάνταστους συνδυασμούς τραγουδιών, δημιουργικούς συνειρμούς μουσικών στιλ και ατμοσφαιρικές αλληλουχίες χωρίς όρια!

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 25 € (με ελεύθερη κατανάλωση)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

AMPARO SANCHEZ

Η Amparo Sanchez ιδρύτρια των Amparanoia που σημάδεψαν τη world σκηνή για περίπου 10 χρόνια από τα τέλη του ΄90, έρχεται στη μουσική σκηνή Αυλαία σε μια περίοδο καλλιτεχνικής ωριμότητας να παρουσιάσει το πρώτο προσωπικό της άλμπουμ με τίτλο “TusconHabana”. Πρόκειται για μια αυθεντική προσωπική δουλειά της Amparo Sanchez, την παραγωγή της οποίας ανέλαβαν οι Joey Burns και John Convertino των Calexico. Μέσα από τα τραγούδια της, η Amparo θα μας προτείνει ένα μαγικό συνδυασμό αμερικανικής μελαγχολίας και κουβανέζικης ανεμελιάς και θα γευτούμε ένα μουσικό χαρμάνι σε στιλ “Americana-Cubana” δικής της έμπνευσης...

Special guest: Markos (Locomondo)

Αναλυτικότερα:

Η On Stage παρουσιάζει τη μοναδική Amparo Sanchez

Special Guest Μάρκος (Locomondo)

Ένα κορίτσι γεμάτο τρέλα, ένταση και ψυχή πάνω στη σκηνή, η μοναδική Amparo Sanchez, έρχεται το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στη Μουσική Σκηνή Αυλαία για μια ανεπανάληπτη συναυλία.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε η προηγούμενη εμφάνισή της στα πλαίσια του Kosmos Festival, η Amparo επιστρέφει για μια ακόμη μοναδική συναυλία, έχοντας στις αποσκευές της το ολοκαίνουργιο single της που μόλις κυκλοφόρησε. Ο τίτλος του single είναι “Turista Accidental” και τη σύνθεση και παραγωγή υπογράφουν οι Calexico προεξοφλώντας την επιτυχία του!

Το όνομα της Amparo θυμίζει σε όλους μας, τoυς Amparanoia, μια από τις σπουδαιότερες μπάντες που έχει αναδείξει μέχρι τώρα η Ισπανική σκηνή. Έπειτα από 11 χρόνια πορείας, 7 άλμπουμ και πάνω από 1000 συναυλίες σε όλο τον κόσμο, η Amparo αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2010 με τίτλο “Tucson-Habana” και η συνεργασία της με τους Joey Burns και John Convertino των Calexico γίνεται εύκολα αντιληπτή.

Η μουσική της έχει επιρροές από την αφροκουβανική παράδοση, το φλαμένκο, αλλά και μελωδίες από την Ανατολή, δημιουργώντας ένα γοητευτικό μίγμα ρυθμού και ήχων.

Μαζί της θα εμφανιστεί ο Μάρκος, τραγουδιστής των Locomondo, με τον οποίο έχει συνεργαστεί αρκετές φορές, και δισκογραφικά (2007) και επί σκηνής. Θα μας παρουσιάσουν το τραγούδι που έχουν δημιουργήσει μαζί, Ay Ay Ay και θα μας προσφέρουν ένα εκρηκτικό live!

Ετοιμαστείτε για ενέργεια, κίνηση, ζωή, μουσική, ετοιμαστείτε δηλαδή για το μοναδικό ταμπεραμέντο που ακούει στο όνομα Amparo Sanchez!

Άλλοι σταθμοί της περιοδείας:

Θεσσαλονίκη: 21/01/2011, Block 33

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ:

Metropolis, Public, Ticket house και στη διεύθυνση www.ticketservices.gr

Διοργάνωση: On Stage, 210 7475080, www.onstage.gr

Eπικοινωνία-promotion: Mrs Brown

Χαρά Ζούμα

6980 571057

chara@mrsbrown.gr

Μάρω Παναγιωτακοπούλου

6976 672466

maro@mrsbrown.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 20 ευρώ

ΤΑΜΕΙΟ: 25 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΥΓΟΛΗΣ – ΒΟΡΡΙΑΔΕΣ

Μουσικές του Αιγαίου – Ήχοι των παλιών καιρών

«Έμαθα να ζω γυρεύοντας τους ήχους των παλιών καιρών, πέρασα από τη δύση και στράφηκα πίσω. Ποιός μπορεί να αρνηθεί τη ρίζα του; Γυρίζω από δω κι από κει αναζητώντας να δω τι είχαν μέσ’ στην ψυχή τους αυτοί που έφυγαν, ψάχνοντας στο δρόμο τους τα σημάδια για να τους μιλήσω. Πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις τ’ άστρα για να ταξιδεύεις... και τότε η θάλασσα σε μαθαίνει κάτι, που σου δίνει το κουράγιο να συνεχίσεις το ταξίδι». (Ματθαίος Ζευγόλης)

Γιάννης Ζευγόλης: βιολί, τραγούδι

Ματθαίος Ζευγόλης: λαούτο, τραγούδι

Μανώλης Κοντογιώργος: λαούτο

Διονυσία Παπούλη: τραγούδι

Ασπασία Στρατηγού: τραγούδι

Αχιλλέας Περσίδης: κρητικό λαούτο

Ώρα έναρξης 16.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

FLAMENCO

Βραδιά flamenco με τα τρία βασικά στοιχεία του:
cante (τραγούδι), toque (κιθάρα) y baile (χορός).
Συντελεστές:
Χορός: Δήμητρα Καραγιάννη, Φρόσω Μαστροκόλια, Ζωγραφιά Τζιρεκάκη
Κιθάρες: Roland Hoffmann και Γιώργος Καυγάς
Τραγούδι: Yota Baron

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

«Κ(χ)ρίσιμα τραγούδια…»

Με τους:

Νότη Μαυρουδή

Αναστασία Μουτσάτσου

μαζί τους ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν

Από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου ενώνουν δυνάμεις και εμπειρίες και αντιπαραθέτουν στον καιρό της κρίσης σπουδαία τραγούδια και εξαιρετικές ερμηνείες, σε μία σειρά μοναδικών παραστάσεων στη μουσική σκηνή «Αυλαία».

Μαζί τους ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν.

Περπατώντας στους δρόμους του ελληνικού τραγουδιού αλλά και στα δικά τους «κομμάτια» ζωής, ο Νότης Μαυρουδής και η Αναστασία Μουτσάτσου προτείνουν για λίγες, ξεχωριστές βραδιές μία μουσική περιπλάνηση στα πιο όμορφα τοπία της μουσικής δημιουργίας.

Από την περίοδο του Νέου Κύματος, στην έντεχνη μπαλάντα και από εκεί στις γοητευτικές ατμόσφαιρες σύγχρονων τραγουδιών που σημάδεψαν το κοινό συναίσθημα, η συναυλίες τους στην Αυλαία περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα τραγούδια και τις μουσικές που αγαπήσαμε αλλά και αποσπάσματα από ξεχωριστές στιγμές της προσωπικής τους διαδρομής.

Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο της Αναστασίας Μουτσάτσου, τραγούδια κορυφαίων συνθετών, μουσικές του κόσμου, υπέροχα κιθαριστικά ντουέτα αλλά και απρόσμενες διασκευές σε τραγούδια-έκπληξη, συνθέτουν ένα μοναδικό ηχητικό πανόραμα, γεμάτο από μουσικές της ψυχής…

Από την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη, για λίγες παραστάσεις, στη μουσική σκηνή Αυλαία.

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΗEAVY ΜETAL (featuring David Lynch - Θοδωρής Ρέλλος)

O David Lynch αποτυπώνει εδώ και χρόνια την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα σε συναυλίες, φεστιβάλ, κινηματογράφο, χορό και θέατρο. Οι τζαζ, και όχι μόνο, μουσικές συνθέσεις του, δημιουργούν ένα εντελώς ξεχωριστό ηχόχρωμα. Η πιο πρόσφατη μουσική του δημιουργία, HeAvy METAL featuring David Lynch και Θοδωρής Ρέλλος, είναι ένα 7-μελές group με 5 χάλκινα πνευστά, δίπλα σε “psycho-tronic” μπάσο και “hyper-groove” τύμπανα. Στηρίζεται σε πρωτότυπες τζαζ και ελληνικές συνθέσεις του David και του Θοδωρή αλλά και σε νέες τροποποιήσεις παραδοσιακών κομματιών από τα Βαλκάνια.

Θοδωρής Ρέλλος: άλτο και βαρύτονο σαξόφωνο

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα

Μάριος Βαλινάκης: άλτο και σοπράνο σαξόφωνο

Βασίλης Παναγιωτόπουλος: τρομπόνι

Γιώργος Παλαμιώτης: μπάσο

Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

David Lynch: τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο, φωνή

Ώρα έναρξης 22.00

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 και ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΣΙΑΜΟΥΛΗΣ – ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΙΑ

Μια συνάντηση φίλων που προσδοκούν να γιορτάσουν το αντάμωμά τους ύστερα από πολύ καιρό. Οι μουσικές τους ξυπνούν μνήμες και παντρεύουν το χτες με το σήμερα. Ο Χρίστος Τσιαμούλης και η Καίτη Κουλιά μάζεψαν μια παρέα από εξαιρετικούς συνεργάτες και φίλους για να παρουσιάσουν στην Αυλαία τη νέα όμορφη συνεργασία τους...

Ώρα έναρξης 22.30

Τιμή εισιτηρίου 15 € (με κρασί / μπίρα)

Μουσική σκηνή Αυλαία,

Αγίου Όρους 15, Βοτανικός

2103474074

www.avlea.gr

Χορηγοί επικοινωνίας:

Φιλία, Κόσμος 93.6, Στο Κόκκινο 105.5, Culture Now, Κρήτη fm 87.5, Κρητικό Ραδιόφωνο 91.4, Go Out, Music Corner, Mind Radio, Rock and Roll, ελculture, Μελωδία 99.2, Freedom 88.9, Tar.gr, Post Your Event, Tralala.gr, In2life.gr, Artfools.gr, Faltso.gr, Radioisart.gr, Mygreek.fm

ΙΑΝ ΑΑ


Η ομάδα Silence Fiction Society παρουσιάζει



High Wolf (Fr) // Lunar Miasma (Gr) // Bruised Lee (Gr)



Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

@ Booze Cooperativa Σκηνή

(Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα / μετρό: Μοναστηράκι)

doors: 21:00 (προσοχή: Η συναυλία θα ξεκινήσει νωρίς!!)

εισιτήριο: 10 euro



Η ομάδα Silence Fiction Society, σε συνεργασία με τo Booze Cooperativa παρουσιάζουν τον αινιγματικό καλλιτέχνη High Wolf.

Ο νεαρός μουσικός αντιπροσωπεύει τη γαλλική έκφραση ενός ευρύτερου νέο-ψυχεδελικού μουσικού κινήματος

με κύριους εκφραστές τους Skaters, Pocauhanted, Ducktails, Sun Araw, Vibracathedral Orchestra, κ.α.

Με αναφορές από το ethnic και την exotica μέχρι την drone και το kraut, επαναπροσδιορίζει το νόημα της ‘τριπαρισμένης’ μουσικής της επόμενης δεκαετίας.

Μετά την πετυχημένη περιοδεία του στην Ιαπωνία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μία και μοναδική εμφάνιση στη σκηνή του Booze Cooperativa.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Lunar Miasma και Bruised Lee ενώ τα decks αναλαμβάνουν oι sound injections.



Παρακαλούμε δείτε το επισυναπτόμενο δελτίο τύπου με αναλυτικές πληροφορίες για τους καλλιτέχνες!

Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε τη νέα ιστοσελίδα μας http://www.silencefictionsociety.org/





ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

elculture.gr // mindradio.gr // forfree.gr // mytext.gr // culturenow.gr // poplie.eu







< Πληροφορίες – Επικοινωνία >



Silence Fiction Society

silencefictionsociety@ymail.com

http://www.silencefictionsociety.org/



Booze Cooperativa

2114000863
boozecooperativa@otenet.gr

www.boozecooperativa.com