Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

3ήμερο ΜΑΡΤΊΟΥ

GINKGO BILOBA
ΣΟΛΩΝΟΣ 136
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ
TRELANDJAS MIXER
22:30


*****


***ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ*** ***DUBWISE HI-FI***

@ AN CLUB
Σολομού 13-15, Εξάρχεια-Αθήνα

Live Dub session απο τους AMP Outernational.

Heavyweight Roots & Dub selections απο τους selectors Mashdown45, Anna Mystic.

& Special Guest από το Λονδίνο ο Shortie the President (DUB PROVIDERS, NUFF POWA STUDIO)


powered by DUBWISE Hi-Fi.

Athens' original handcrafted bass-heavy soundsystem.
Athens will shake... from 23:00

DUBWISE Hi-Fi

***

Τα χειροποίητα ηχοσυστήματα (sound systems) αποτελούν την βάση της Τζαμαϊκανικής μουσικής παράδοσης από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη πολλών σύγχρονων μουσικών ειδών όπως Drum &Bass, Dubstep, Garage κτλ. Παίζοντας Reggae και Dub από τη δεκαετία του 70 και μετά, τα “sound system” πέρασαν τον Ατλαντικό και έφτασαν στην Ευρώπη μέσω της Αγγλικής reggae σκηνής. Σήμερα υπάρχουν και σε κάθε γωνιά του κόσμου, διατηρώντας την παράδοση της κατασκευής αυτοσχέδιων ηχείων και ηχοσυστημάτων με σκοπό την αναπαραγωγή της μουσικής με μοναδικά και ιδιαίτερα χρωματισμένα ηχητικά αποτελέσματα. Ο “selector που επιλέγει την μουσική και χειρίζεται τον ήχο έχει την δυνατότητα να αλλάζει τον ήχο και να τον ελέγχει ανάλογα με την μουσική επιλογή του. Με δυνατά μπάσα σαν βροντή και πρίμα ηλεκτρικά σαν κεραυνούς, η Reggae και η Dub ακούγονται πραγματικά σαν μουσική που περιέχει μήνυμα, και ‘κουνάνε’ την διάθεση του ακροατή που συνήθως είναι αδύνατον να μήν χορέψει.

***

Το 2007 , οι AMP Outernational μαζί με τους DJs Mashdown45 & Mista Operator δημιούργησαν το DUBWISE Hi-Fi σαν ένα μέσο για να φέρουν σε επαφή το ελληνικό κοινό με την κουλτούρα των soundsystems. Έφτιαξαν ένα χειροποίητο ηχοσύστημα σχεδιασμένο να δίνει έμφαση στις χαμηλές συχνότητες, ώστε τα χαρακτηριστικά μπάσα της dub / roots reggae μουσικής να μην περνούν πια απαρατήρητα... Αυτά τα δυνατά ηχεία σε συνδυασμό με live dub sessions, dj sets και καταξιωμένους MC από το εξωτερικό προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία για το είδος της.

http://myspace.com/dubwisehifi

Συμμετέχουν:

AMP OUTERNATIONAL

AtikoMinusProjecτ

Τριμελές σχήμα, πλέον αφοσιωμένο στους ήχους της Roots Reggae και Dub μουσικής.
Πηγή έμπνευσης για το
group η σύγχρονη ευρωπαίκη, και κυρίως η αγγλική underground dub σκηνή. O ήχος τους συνδυάζει new-roots και old-school dub στοιχεία
Συλλέγοντας
vintage’ μηχανήματα και συνδυάζοντάς τα με μοντέρνο εξοπλισμό ήχου και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι εμφανίσεις τους σκοπεύουν σε έναν συνδυασμό ζωντανών οργάνων και αυτοσχεδιασμού με διαδικασίες και τεχνικές της studio ηχογράφησης επί σκηνής..

http://www.myspace.com/atikominus

SELECTORS:

MashDown 45: Συλλέκτης και DJ αυθεντικής Τζαμαικάνικής μουσικής με επίκεντρο τα roots & dub απο τα 70’s μεχρι και αρχές ‘80.

http://www.myspace.com/mashdown45

Anna Mystic: Θρύλος στήν Ελληνική reggae πραγματικότητα, ιδρυτής των γνωστών και επιτυχημένων Mystical Reggae nights σε ενα ξεχωριστό roots and steppers session!

http://www.myspace.com/annamystic

Shortie The President, U.K.

(Dub Providers, Nuff Powa Studio): DJ, ραδιοφωνικός και μουσικός παραγωγός,

έρχεται από το Λονδίνο για αυτή τη βραδιά, με τις βαλίτσες του γεμάτες με τις

τελευταιες ακυκλοφόρητες δουλειές απο Dub Providers / Nuff Powa Studio.